sunnuntai 24. tammikuuta 2010

No funciona

Ensimmäinen kokonainen päivä Buenos Airesissa - päivän sanana no funciona: aire acondicionado no funciona, internet no funciona, puerta de la baño no funciona, teléfono móvil no funciona.. Ainoat mitkä ensimmäisen päivän jälkeen tuntuivat toimivan, olivat valot ja jääkaappi!

Rakennusmiesten pauke herätti sikeimmänkin uinujan kahdeksan jälkeen aamulla. Jo edellisiltana tuli huomattua, että european-pistokkeet ei täällä seiniin mene vaikka kuinka yrittäisi tunkea - siispä ensimmäisenä aamusta Antti ehdottaa elektroniikkaostoksille lähtöä. Jos ei vielä eilen, niin viimeistään elektroniikkaostoksilla tuli huomattua se tosiseikka, että ei kukaan - siis oikeasti EI KUKAAN puhu sanaakaan englantia.. Espanjaa on siis vissiinkin pakko oppia, mikäli ei aivan nälkiintyä tahdo. Mutta takaisin asiaan, adapteri löytyi elektroniikkaliikkeestä jokusen korttelin päästä residenssistä. Adapterit taskussa ensimmäiselle aamupalalle sopivan näköiseen kuppilaan, listalta jotain aivan tuntematonta ja café solo. Ensimmäinen kommellus laskua tilattaessa, Antin dos cuantas ei aivan kohtaa tarjoilijan korvia, vaan pöytään tulee pari kokista.. No eipä siinä mikä, täytyyhän lämpimässä ilmastossa juoda :D

Aamupalakierroksen jälkeen huoneeseen, jossa huomataan notta kappas, eipä sovi pistokkeet näihinkään adaptereihin. Ennen adapterien vaihtoa kuitenkin nurkkakahvilaan, josta toiseksi aamupalaksi reissun ensimmäinen olut :) Oluesta iloisena uuteen elektroniikkakauppaan, josta toinen adapteri, jolla saadaan saksalaiset pistokkeet sopimaan italialaisiin pistokkeisiin, muy bien.
Kello 14.00 ensimmäinen yhteinen tapaaminen UADE:lla, jonka jälkeen kiertoajelu Buenos Airesissa. Matkan nähtävyyksiin kuuluivat mm. casa rosada, boca juniorsin stadioni, la bocan kaupunginosa sekä Recoletan hautausmaa. Kiertoajelulta takaisin residenssille seittemäks jossa hengailua ja alas respaan selittämään espanjaksi, notta netti ei nyt muuten oikein toimi.. Lopputuloksena paikallinen Miguel tulee tarkistamaan tilanteen ja netti luvataan kuntoon huomiseksi (jeah, alkokin olla jo facebookkia ikävä!)

Yhdeksäksi kokka kohti Riston kovasti kehumia pihvejä. Jälleen todellisuus oli tarua ihmeellisempää - pihvi maistui lähinnä palaneelle. Noh, tästä ei kai voi mennä kuin paremmaksi! Viini sentään oli hyvinkin maistuvaa. Ruoan jälkeen takaisin residenssille, jossa sleepless Jani päättää alkaa kirjoittamaan päivän tapahtumista, tuloksena blogi ”Jani-pojan tie kitteeläisestä maailmankansalaiseksi”.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti