perjantai 12. maaliskuuta 2010

Mar del Plata ja mahtavat aallot!

Näin maaliskuun alkuun oli varailtu matkat Argentiinan suurimpaan rantalomakohteeseen Mar del Plataan. Kun edellisissä postauksissa on lähinnä kaikennäköistä liibalaabaa, yritetään kirjoittaa tänne myös jotain faktatietoa.

Mar del Plata on noin Helsingin kokoinen rantakaupunki 400km Buenos Airesista etelään ja etenkin tammi-helmikuun lomasesonkina lähes kaikki porteñot (Buenos Airesilaiset) matkaavat lomailemaan Mar del Plataan. Olimmekin päättäneet välttää high seasonin ja varata matkamme maaliskuun alkuun. Tällä valinnalla oli molemmat puolensa.


Mar del Plata

Sekä bussiliput, että ho(s)tellin olimme varanneet etukäteen. Edestakaiset bussiliput 'Cama Ejecutivo'-luokassa maksoivat 220 pesoa eli noin 45 euroa (Enemmän tietoa ja kuvia erilaisista bussiluokista pääsiäisloman matkojen jälkeen).

Kuten jo aikaisemmin tuli todettua, oli high seasonin välttämäisellä sekä hyvät että huonot puolensa. Ja koska Sanna oli mukana majoitusten, ruokaloiden ja kaiken muunkin hintatason selvä aleneminen on varmastikin nähtävä hyvänä puolena (Ei oo Sannan äiti opettanu että köyhtyy suapi muttei laihtuu...).

Ho(s)tellin suhteen arpa oli suosiollinen Sannalle ja Tapelle, jotka saivat varsin viihtyisän huoneen, kun taas minulle, Tapsalle ja Nooralle arpa heitti ummehtuneelle haisevan ja vanhalla kokolattiamatolla varustetun läävän.. Mutta olipahan toisaalta kiva palata reissusta kotiin!

Jos halpa hintataso löytyi kolikon klaavapuolelta, kruunapuolelta paljastui eläkeläiset! Jos on Mar del Plata high seasonin aikaan täynnä toinen toistaan kauniimpia porteñaita, low seasonin alettua kaupunki täyttyy eläkeläisistä. Eläkeläisiä rannalla, eläkeläisiä ravintolassa, eläkeläisiä ostoskadulla, eläkeläisiä kaikkialla. En enää ole edes varma, oliko koko kaupungissa yhtään alle 70 vuotiasta. Jälkeenpäin ajateltuna, olisi kenties pitänyt lähteä katsomaan, josko yökerhotkin olisivat olleet täynnä eläkeläisiä. Ei tullut käytyä, ehkä parempi näin.



Jos joku löytää kuvasta jonkun alle 70 vuotiaan, pointsit sille!

Matkan tarkoitus oli kuitenkin rannat ja aurinko, ja näitä etes eläkeläiset eivät mieltä vieneet! Lauantai-iltapäivä ja sunnuntai olivat mitä parhaimpia rannalla makoiluun ja itsensä grillailuun. Lisäksi Atlantti tarjosi mahtavat aallot vedessä läträämiseen. Surffilaudan vuokrausta rannalla ei ollut, mutta toivotaan että Chilessä tuotakin lystiä viimein pääsisi kokeilemaan.


Las olas - Aallot

PS. Kotiin palatessa oli mukava huomata, että suihku oli laitettu remonttiin, vessaa ei voinut käyttää ja ruoatkin olivat sähkökatkon takia hapantuneet jääkaappiin. Nyt kuitenkin kaikki taas toimi. Paitsi, että vettä ei tulekaan enää.. Vartia oli sanonu, että valtion on katkassu meiltä vedentulon.

-Buenos Aires kuittaa, tällä kertaa ilman vettä.



Tape, Tapsa, Jani. Mar del Plata 7.3.2010


Paluumatkan bussi


2. luokka 'Cama ejecutiva'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti