keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Pääsiäisloma paratiisiin!

Kahden viikon pääsiäisloman aluksi päätimme suunnata pohjoiseen, kohti 1234km päässä odottavia Iguazun putouksia. Matka-ajassa tämä tarkoitti noin 17h suuntaansa ja hintaa toisen luokan 'Cama Ejecutiva' meno-paluu-lipuille kertyi noin 110e.



Jo ennen Buenos Aires - Iguazu linja-autoon nousemista matka näytti saavan kaikki "paska reissu, tulipahan tehtyä" -piirteet. Jos eivät vielä netistä katsotut koko reissun ajan kestävät ukkosmyrskyennusteet onnistuneet latistamaan matkafiiliksiä niin viimeistään siinä vaiheessa kun ylitetään tietä ja kysymykseen "Hei, miks me tälle puolelle mennään, eiks se taksi ois sama ottaa tästä?" kajahtaa iloinen "Eiku me mennään metrolla!", pompsahti vitutuskäyrä kerrasta tämän vuoden huippuunsa.. Noh, kaipa tuo metromatka oli 1e säästön ja Christianin pöllityn lompakon arvonen.. Tiedä häntä. Mutta olipahan ainakin minun viimenen metromatka Buenos Airesissa rinkka selässä. Ikinä!

17h bussimatka kuitenkin teki tehtävänsä ja perillä Puerto Iguazussa tunnelma koko porukalla oli myönteinen, vaikkakin hiukan väsynyt, auringonpaisteen vastaanottaessa matkalaiset. Hostellikin löytyi parin sadan metrin päästä linja-autoasemaa ja rinkat säilöön heitettyämme otimme suunnaksi n. 20km kaupungista sijaitsevan Iguazun kansallispuiston. Koko sunnuntaipäivän saimmekin nauttia sääennustusten vastaisesti auringosta ja paratiisimaisista maisemista!


Paradise

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä taivas kuitenkin repesi ja loppuina päivinä ei paljon auringonpaisteesta nautiskeltu. Maanantaina odottelimme lähinnä sateen loppumista, käyden välillä katsomassa kolmen valtion - Argentiina, Brasilia, Paraguay - rajalinjaa. Vaikka tiistaiaamu ei näyttänyt yhtään maanantaita paremmalta, pakotimme itsemme takaisin putouksille sillä niiden takiahan tänne oltiin matkattu 17h. Eikä vähiten siksi, että huipennukseksi tarkoitettu Paholaisen kurkku (Devil's Throat, Garganta del Diablo) oli jäänyt sunnuntaina katsastamatta.


Argentiinan maaperällä, taustalla oikealla Brasilia, vasemmalla Paraguay.


Devil's Throat. Yhtä makeeta fiilistä kun tuolla ei tullu etes Time Squarella! Ja se o aika paljon se! (ei ollu oma kamera mukana, kuva: wikipedia)

Devil's Throatilta suuntasimme vielä Tapsan ja Nooran kanssa 100 pesoa (20e) maksavalle Nautical Adventurelle putousten alle. Jokaiselle pesolle tuli vastinetta jo siinä vaiheessa kun katsoi vieressä virtaavaa vettä, kipparin lyödessä kahta 250 heppasta konetta käskevän kahvan alas! Vaikka ylihintaan ostettu sadeviitta oli ollut melkoinen pelastus toista päivää jatkuvien sateiden aikana, vesiputouksilta sekään ei suojannut. Nautical Adventureen lähteminen meinasi aiheuttaa pienoisen hopun, mutta kerkesimme hakemaan tavaramme hostellilta ja vaihtamaan kuivaa vaatetta päälle ennen paluubussin saapumista asemalle.


Botski!

Niin ihmeelliseltä kuin se näin reissun jälkeen tuntuukin, Iguazun putoukset eivät missään vaiheessa olleet itsestäänselvä valinta matkakohteeksi. Itse asiassa vielä Suomessa mietimme Sannan kanssa, voiko olla parin sadan euron ja 17h suuntaansa olevan bussimatkan arvoista lähteä katsomaan jotain sademetsää, varomaan malariahyttysiä ja ihmettelemään tippuvaa vettä. Jälleen kerran, nämä pienessä päässä pyörineet epäilykset eivät olisi voineet olla väärässä! Iguazun putoukset on ehdoton kohde kaikille Latinalaisessa Amerikassa vierailevalle.

"Iguazu, absolutely worth stolen purse and visa card and passport and UADE-card and apartmentkey and and 200 pesos" -Gus Tel 24.3.2010


Sanna pulassa, äiti on opettanu ettei ulkomailla astuta ritilöiden päälle! Hehe :)

Lisää kuvia Iguazun matkalta tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti