maanantai 17. toukokuuta 2010

Itinerary

Neljä kuukautta Buenos Airesia takana. Paljon on ehtinyt tapahtua, ja hyvin vähän siitä olen tänne saanut kirjotettua. Jälleen kerran on kuitenkin tullut aika pakata laukut, jättää taakse kaikki tuttu ja turvallinen, ja suunnistaa kohti uusia kokemuksia - uusia seikkailuita. Tällä kertaa innostuksen lisäksi mielessä on myös hippunen haikeutta, Buenos Aires kaikkine huonoine ja etenkin hyvine puolineen saa nyt jäädä.

Tulevien 28 päivän aikana edessä kuitenkin siintää kolme entuudestaan tuntematonta, ja yksi tuttu valtio, matkan startatessa aamulla noin kello 03.00, josta matka jatkuu ainakin lentojen osalta seuraavasti:
18.5 Buenos Aires - Santiago (Chile)
19.5 Santiago - La Paz (Bolivia)
1.6 Cuzco (Peru) - Rio de Janeiro (Brasilia)
13.6 Rio de Janeiro - Buenos Aires
14.6 Buenos Aires - Helsinki 15.6 klo 22.40
(Liput yht: 668,58€ Kilroyn kautta otettuna)

Jokaisesta näistä valtioista on tullut kuultua paljon ja ennakko-odotukset ovat muotoutuneet paljolti näiden mukaiseksi. Boliviassa uskon toivottavan meidät tervetulleeksi paskanhajullaan, huonolla hygieenialla, vuoristotaudilla  ja todennäköisesti vatsataudilla. Miksi siis Bolivia? Näiden epäilemättä negatiivisten asioiden lisäksi odotan Bolivialta paitsi halpaa hintatasoa, myös ainutlaatuista luontoa - maailman suurinta suola-aavikkoa, Potosin vanhaa kaivoskaupunkia, pyöräretkeä maailman vaarallisimmalle tielle ja Titicaca-järveä - ja etenkin roppakaupalla uusia kokemuksia. Perulta odotan ennen kaikkea Machu Picchun muinaista inkakaupunkia. Brasilialta odotan lämmön, Cobacabanan hiekkarantojen, Kristus-patsaan ja sokeritoppavuoren vastapainoksi kallista hintatasoa. Nämä ennakkoluulot mielessä on hyvä viedä ylimääräiset tavarat säilöön ja lähteä nauttimaan uusista kokemuksia!

Tämän, todennäköisesti viimeisen, postauksen myötä Jani kiittää ja kuittaa! Chau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti